< terug naar agenda

Spiritueel Café: Durf jij uit je bubbel te komen?
Datum: 25 September
Tijd: 20.00 u - 22.00 u
Door: Ambassade van Vrede Nijmegen
Type: Overig

"Vrede verbindt over grenzen, dit thema van de vredesweek nodigt uit om grenzen te onderzoeken. De ontdekking van ‘het andere’ biedt risico’s en kansen.

We stellen de vraag in dit spiritueel café: Durf jij uit je bubbel te komen? Durf jij uit jouw comfortzone te treden. Wat maakt dat je dit wel of niet doet? Hoe reageren we op het onbekende? Gaan we ons achter de dijken verschuilen, sluiten we ons op in onze eigen bubbel? Of komen we in beweging, maken we contact met mensen uit andere bubbels? Durven we in dialoog te gaan?

Na een inleiding gaan we aan de hand van gerichte werkvormen reflecteren op eigen overtuigingen en gedragingen. We weten dat de loyaliteit bij ieder mens anders is maar er blijft een roep naar vreedzame verbindingen. Hoe kunnen we twee verschillende werelden bij elkaar brengen en daar gezamenlijk het goede midden in vinden? We nodigen u van harte uit!

Ekkehard Muth is pastor van het Augustijns Centrum de Boskapel. Geboren en getogen in een luthers-katholiek gezin in Duitsland heeft hij zich bij de wereldraad van kerken in Genève verdiept in oecumene. Zijn specialisatie in rituelen heeft hem laten ervaren dat geloven de grenzen van denominaties en religies overstijgt.

Annemarie Revenberg is actief in het vormingswerk in de Boskapel. Haar achtergrond is activiteitenbegeleidster in de ouderenzorg, mensen begeleiden in rouw en verlies en trainingen geven in de ouderenzorg.

Aanmelding gewenst op: info@boskapel.nl

Website: Facebook Vredesweek Nijmegen
Locatie:
Augustijns Centrum de Boskapel
Graafseweg 276
6532 ZV
Nijmegen