< terug naar agenda

Walk of Peace Rotterdam
Datum: 16 September
Tijd: Start: 20.00 uur- Duur: 1,5 uur.
Door: Ambassade Rotterdam e.a.
Type: wandeling
Locatie:

Startpunt: Willemskade (hoek Maasstraat)

3016 DH
Rotterdam

Vanaf de Willemskade (hoek Maasstraat) starten we om 20.00 uur met de Walk of Peace langs een gedeelte van de westelijke brandgrens.

De rode lampjes in de bestrating leiden ons langs markante plekken en onderweg wordt op een aantal plaatsen een verhaal verteld of getoond. Op de Schiedamse Vest wordt een vredesgedicht gelezen. In de sociëteit "Matrix" in de Mauritsstraat zullen vredesliederen gezongen worden. In de Pauluskerk hangt een expositie met schilderijen van bouwsels voor vluchtelingen van Olphaert den Otter uit de serie "Homemade". Op het Schouwburgplein eindigt de tocht. Door te wandelen en te luisteren, kunnen mensen geïnspireerd raken en een gesprek aangaan over de vraag: “wat kan ik zelf doen en wat kunnen anderen doen om vrede te bevorderen?” Na afloop van de wandeling is er in de "Matrix" een concert waar in meerdere talen vredesliederen worden gezongen.

Met deze Walk of Peace richten we ons op deelnemers uit alle hoeken van de samenleving en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Aanmelden vooraf is wenselijk: vrede@dgrotterdam.doopsgezind.nl

 

Het thema van de Vredesweek 2017 is: de kracht van verbeelding. De totale brandgrens is circa 12 km lang en is de grens van het bombardement van mei 1940. In Rotterdam is de brandgrens natuurlijk bij uitstek een “route” waar we de gevolgen van die kracht, de naoorlogse wederopbouw, kunnen zien. En de binnenstad een plaats waar de diversiteit van de bevolkingssamenstelling enorm is.

Ook al zijn we nog zo verschillend: door te wandelen en met elkaar te praten kunnen we ons verbinden met elkaar en ons geloof en verlangen naar een vreedzame samenleving gestalte geven!

Contactpersoon: Ds. N.J. Cuperus; 06 51 581 314, h.cuperus@doopsgezind.nl

Doopsgezinde Gemeente Rotterdam: www.dgrotterdam.doopsgezind.nl