< terug naar agenda

Wandeling langs Heerlense Stolpersteine
Datum: 27 September
Tijd: 14.00 uur
Door: Ambassade van Vrede Heerlen
Type: Walk of Peace

Het Vredesplatform Heerlen en het Missionair Overleg Parkstad organiseren op Vredeszondag 27 september a.s. in het kader van de Vredesweek 2020 een wandeling langs een aantal Stolpersteine nabij het centrum van Heerlen. De wandeling begint om 14.00 uur bij het Joods monument bij de Vredes- of Gedachteniskapel bij de gemeentelijke en Joodse begraafplaats, Akerstraat 35. Op het Joods monument staan de mensen genoemd die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Heerlen zijn gedeporteerd naar concentratiekampen en daar niet van terugkeerden.  

Tijdens de wandeling onder leiding van Martin van der Weerden zullen verhalen over het verleden rond oorlog en vrede aanleiding zijn om stil te staan bij onderdrukking en vrijheid in het verleden, heden en in de toekomst. Het lot van vluchtelingen, de Holocaust, maar ook verzet en het warm houden van de idealen van de bevrijding komen aan de orde. Ook zal worden ingegaan op de betekenis van het thema van de Vredesweek ‘Vrede verbindt verschil’. De wandeling voert onder andere langs een aantal adressen waar in de stoep Stolpersteine zijn geplaatst. We lopen over de begraafplaats, Sint Antoniusweg, sint Franciscusweg, langs het Bernardinuscollege en als de tijd het toelaat over de Bekkerweg en het Tempsplein. De wandeling zal maximaal anderhalf uur duren en eindigt op het Pancratiusplein, alwaar er in het zaaltje van café Pelt gelegenheid is om na te praten en voor het delen van indrukken en ervaringen. Er wordt koffie/thee met vla geserveerd.    

In verband met Corona is voor de nazit aanmelding verplicht. Aanmelden kan bij Fely Seijben, e-mailadres f.seijben@planet.nl of telefoonnummer 06 10 50 58 64.

Locatie:
Joods monument (Akerstraat 35)

6411 GW
Heerlen