< terug naar ambassades

Ambassade Aalsmeer

Locatie: Aalsmeer

“Een groep mensen die samen met elkaar onderweg is”. Zo omschrijft deze vredesambassade zichzelf. Met hun vredesambassade willen ze vrede dichtbij en ver weg onder de aandacht brengen in hun doopsgezinde gemeenschap.


1303

 

De Doopsgezinde Gemeente is niet zomaar een geloofsgemeenschap. Sinds 2009 zijn ze een 'Fairtradekerk' en sinds 2014 mogen ze zichzelf ook een ‘Groene Kerk’ noemen. Deze vredesambassade kiest nadrukkelijk voor een duurzaam en bewust leven en hiermee passen ze naadloos bij de Vredesweek.

Wat ze zoal organiseren? Nou, een hele hoop. De Ambassade van Vrede besteedde eerder uitgebreid aandacht aan de situatie in Honduras. Zo organiseerden ze een lezing met een vredestheoloog die bekend is met de problematiek in Honduras. Ook zijn er de afgelopen jaren verschillende thema-avonden georganiseerd over Syrië. Hier nodigden ze een medewerker van PAX uit om te vertellen over het conflict en de moedige vredesactivisten die ondanks de ellende hun hoop niet verliezen. Daarnaast zijn er regelmatig film-, debat-, gespreks- en bijbelbijeenkomsten.