Ambassadeursdag

Ook dit voorjaar organiseert PAX weer de jaarlijkse Ambassadeursdag ter voorbereiding op de Vredesweek. Onze Ambassades van Vrede, en andere geinteresseerden, komen dan van heinde en verre naar Utrecht voor inspirerende lezingen en praktische workshops. Zorg dat je erbij bent want dit is dé ontmoetingsplek voor iedereen die tijdens de Vredesweek in actie komt.

Wanneer: zaterdag 20 mei

Waar: Sint Jacobsstraat 12, Utrecht. Bekijk hier de routebeschrijving

Schrijf je hier in voor de Ambassadeursdag 2017.

Programma
Dagvoorzitter: Vincent Bijlo (cabaretier, schrijver én Ambassadeur van Vrede)

10.30 – 11.00 u. Ontvangst met koffie en thee
11.00 – 12.00 u. Plenair programma
12.00 – 13.00 u. Soep en broodjes
13.00 – 13.55 u. Workshopronde 1
14.05 – 15.00 u. Workshopronde 2
15.00 – 15.30 u. Afsluiting en borrel

Workshops

Vrede verbeelden ~ Van droom naar werkelijkheid
Bisschop Paride Taban uit Zuid-Soedan en Pastor Salvador uit Colombia droomden van vrede en maakten het waar. Hoe zit het met onze dromen? Wat zien wij voor ons? In deze workshop gaan we van dromen van vrede naar de realiteit. Ondertussen krijg je van ons verschillende werkvormen mee die je kunt toepassen in de Vredesweek. Workshopleiders: Fulco van Hulst (verhalenverteller & vredestheoloog) en Sara Ketelaar (PAX)

PAX Vieren ~ Hoe zet je de liturgiekrant in tijdens de Vredesweek?
Tijdens deze workshop ervaar je aan de hand van het liturgisch magazine PAX Vieren het thema De kracht van verbeelding. Je kunt je ervaringen uit de actualiteit die verband houden met profetische én eigen visioenen van een wereld van gerechtigheid delen met anderen. Een praktische verdieping voor de vieringen in de Vredesweek. Workshopleider: Annemarieke Hollanders (PAX)

Lesbrief Vredesweek ~ Hoe betrek je kinderen bij het thema vrede?
Hoe tover je het schoolplein in de Vredesweek om tot een vredesplein? Wanneer is de kracht van verbeelding goed of juist slecht voor de vrede? In deze workshop hoor je hoe je met de lesbrief in het basisonderwijs kunt werken. Het biedt inspiratie en praktische handvatten om kinderen te betrekken bij het thema vrede. PAX nodigt haar Ambassades van Vrede uit om docenten van scholen in de eigen buurt met de lesbrief te benaderen. Workshopleider: Arda de Boer (Centrum voor Levensbeschouwing)

Walk of Peace ~ Verbeeld de verbinding
De Walk of Peace is een wandeling die jou laat ervaren dat we krachtige verbindingen kunnen leggen tussen mensen van verschillende culturen en religies in jouw gemeente. Een wandeling waarbij aandacht is voor de ander, in ontmoeting, muziek, en gebaren van vrede. Tijdens de workshop gaan we op weg in ‘Vredeburg’; een fictieve gemeente waar we een Walk of Peace uit gaan zetten. We creëren rituelen die de verbinding verbeelden. Enschede voor Vrede zal hierbij haar ervaringen van het afgelopen jaar delen. Workshopleiders: Nathalie Nijs (PAX) en Tiny Hannink & Els du Rieu (Ambassade voor Vrede Enschede)

Succesvolle fondsenwerving voor jouw Ambassade: hoe doe je dat?
Een activiteit organiseren kost geld. Hoe werf je daar fondsen voor? Dat is de kernvraag waar we met deze workshop antwoord op geven. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt je meegenomen in de wereld van fondsen. Je leert hoe je fondsenwerving moet opzetten, wat de ingrediënten zijn voor succes en je leert van de ervaringen van andere deelnemers. Thuis kun je meteen aan de slag. Workshopleider: Lesley White (PAX)

Creatief schrijven met Loesje ~ Verbeeld de vrede
Het leven beter en mooier maken. Voor Loesje is dat geen luchtkasteel. Je idealen verwezenlijken doe je door er dagelijks een kasteel van te metselen. Tijdens de Loesje-workshop ga je samen met de andere deelnemers spreuken schrijven. We leren nieuwe manieren van brainstormen zodat je tot een goede Loesje-spreuk kunt komen. Workshopleider: Ralph Pluim (Loesje)

Alle Ambassades van Vrede ontvangen binnenkort een uitnodiging van ons. Wil je er ook bij zijn maar ben je geen Ambassades van Vrede? Ook dan van je van harte welkom, stuur dan even een bericht.

Wil je alvast wat sfeer proeven? Klik dan hier voor een impressie van de Ambassadeursdag van 2016.

Schrijf je hier in voor de Ambassadeursdag 2017.