Nieuws

 • "Verbindende krachten versterken, dat is de Vredesweek"

  Afgelopen Vredesweek kwamen duizenden mensen op hun eigen manier in actie voor vrede. In het hele land waren er honderden activiteiten. Van filmavonden tot festivals, van vieringen tot College Tours. “Ik voel en heb deze week ook echt gezien dat er meer mensen zijn die willen verbinden”, zegt Jan Gruiters, algemeen directeur van PAX. 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 26-09-2017
 • PAX zet vredesprojecten in het zonnetje met PAX Duiven

  Vandaag, op de Internationale Dag van de Vrede, zijn in het Mediacafé op het Westergasterrein in Amsterdam tijdens een feestelijke bijeenkomst PAX Duiven uitgereikt aan bekende Nederlanders en internationale vredesactivisten. Ook werd bekendgemaakt dat de extra aanmoediging van 1000 euro naar docente Ingeborg Krook gaat. Zij kreeg de meeste stemmen voor haar initiatief om Syrische vluchtelingen uit te nodigen hun persoonlijke verhaal te vertellen in de klassen op het ROC Ter AA in Helmond.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 21-09-2017
 • Op eetavontuur in Leusden

  Maandagavond 18 september. Rond een uur of zes vult een feestelijk aangeklede zaal zich met mensen van allerlei pluimage. ‘Wat zou er vanavond op het menu staan? Een maaltijd uit Syrië, Irak, of misschien Afghanistan?’ vraagt een oudere dame zich af. Bij binnenkomst krijgen we het menu te zien, en wat blijkt: speciaal voor de Vredesweek bestaat het menu vanavond uit gerechten vanuit de hele wereld. Want lekker eten, dat verbindt! 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 20-09-2017
 • De kracht van verbeelding: foto-expositie in Enschede

  Uit een mooie, met glas overdekte tuin, klinkt het warme geluid van een piano. Een bord aan de deur heet voorbijgangers welkom om binnen een kijkje te komen nemen. Daar hangt namelijk een foto-expositie over het thema ‘de kracht van verbeelding', bedacht door de Ambassade van Vrede Enschede in samenwerking met studenten van de opleiding media van het ROC Twente. 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 20-09-2017
 • Vredesweek in Amersfoort: Hoe kunnen we ons één familie voelen?

  Met hoge verwachtingen druppelen de bezoekers de Turkse moskee in Amersfoort binnen. Voor sommigen is het de eerste keer dat ze in de moskee zijn. “Ik had verwacht dat ik mijn schoenen uit moest doen”, zegt een bezoekster. We zitten in het activiteitencentrum van de moskee, de plaats waar jongeren chillen en biljarten. Maar vanavond gaan de jongeren in dialoog met christenen en humanisten uit heel Amersfoort. 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 20-09-2017
 • Indrukkende voordracht van Jan Terlouw en Sheila Sitalsing in Arnhem

  De Eusebiuskerk in Arnhem stroomt vol op vrijdagmiddag 15 september. Aan de vooravond van de Vredesweek organiseert stichting Bridge to the Future, aangesloten bij PAX als Ambassades van Vrede Oosterbeek, hun jaarlijkse conferentie. Zodra de middag wordt geopend door voorzitter Geert Corstens zijn de 500 aanwezigen muisstil.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 19-09-2017
 • Vredesweek in beeld

  Deze week staat Nederland in het teken van vrede. We zijn inmiddels twee dagen onderweg en de eerste foto's van Walks of Peace, ontmoetingsavonden, lezingen, exposities en College Tours komen binnen. 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 18-09-2017
 • Steun deze Vredesweek het geweldloos verzet

  Tijdens de Vredesweek wordt er gewandeld, gevierd, geluisterd, gepraat en…gedoneerd. In veel kerken zijn er speciale vredescollectes, trouwe donateurs van PAX dragen een extra steentje bij en ook het Hilversumse café Flinders kondigde aan de dagwinst van aanstaande vrijdag te doneren. Onder andere door deze bijdragen kan PAX lokale initiatieven in conflictgebieden steunen die daar tegen te stroom in verschillende groepen mensen met elkaar in contact brengen. Zoals het project van de Oekraïense Olena Hantsyak.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 18-09-2017