Nieuws

 • Op bezoek in IJmuiden: "Vrede is niet moeilijk, de mensen zijn moeilijk"

  Gisteren was PAX op bezoek bij de Ambassade van Vrede in IJmuiden voor een brainstormsessie met verschillende religieuze organisaties. Centrale vraag: Wat kunnen we samen doen in de Vredesweek? Een mooi gezelschap bij elkaar: mensen die verschillen in religie en achtergrond maar die in ieder geval één ding gemeen hebben: ze willen allemaal in actie komen deze Vredesweek. Samen willen ze laten zien dat het anders kan. De Imam van de Turkse Moskee: “Als je echt vrede wil moet je elkaar als mens gaan zien en niet steeds de verschillen blijven benadrukken.”

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 26-04-2017
 • Studenten in actie tijdens de Vredesweek

  Deze Vredesweek versterkt PAX het contact en de samenwerking met studie- en studentenverenigingen. SIB, Studentenvereniging Internationale Betrekkingen, is zo’n vereniging waarmee PAX al een paar jaar samenwerkt. Roos Fountain van PAX sprak met Ruben en Fayrouz van SIB Utrecht over hun plannen voor deze Vredesweek.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 20-04-2017
 • Ambassadeursdag

  Ambassadeursdag 2017

  Op zaterdag 20 mei organiseert PAX de Ambassadeursdag ter voorbereiding op de Vredesweek. Iedereen die in actie wil komen voor vrede, zoals onze Ambassades van Vrede, is hier van harte welkom.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 18-04-2017
 • Annie M.G. Schmidtprijs voor lied over vluchtelingenvraagstuk

  Cabaretière Kiki Schippers heeft afgelopen weekend de jaarlijkse Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen voor het beste theaterlied van het vorige seizoen. Tijdens de Vredesweek van 2015 was Kiki Schippers te gast tijdens de College Tour van Ambassade van Vlaardingen en trad daar op voor honderden scholieren.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 11-04-2017
 • Hallo, ik ben Roos Fountain

  Vanaf maart tot en met de Vredesweek ga ik aan de slag bij PAX als stagiair Vredeweek. Tegelijkertijd ben ik bezig met de master Peace, Trauma & Religion aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vrede is voor mij vanuit mijn studie, maar ook persoonlijk, een belangrijk thema.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 16-03-2017
 • Walk of Peace 2017: Sluit je aan met een eigen wandeling!

  In een tijd van toenemende polarisatie organiseren PAX en de Raad van Kerken al twee jaar op rij een Walk of Peace. Eerst in Den Haag, vorig jaar in Enschede. Een wandeling in de Vredesweek, waarin mensen vanuit verschillende religieuze en niet-religieuze achtergronden elkaar ontmoeten in kerken, moskeeën, scholen en op pleinen. Een wandeling vol oude en nieuwe rituelen die deze plekken en ons met elkaar verbinden. Hiermee hebben we kunnen ervaren én uitdragen dat vrede inspireert en verbindt.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 28-02-2017
 • PAX breidt uit

  PAX groeit: qua vredesprogramma's, partners en resultaten. Voor deze groei zijn ook meer vredeswerkers nodig, zowel in Nederland als in het buitenland.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 02-02-2017
 • Thema Vredesweek: de kracht van verbeelding

  Conflicten tussen mensen spelen niet alleen ver weg, maar zijn dichtbij gekomen. In ons eigen land versterken populistische leiders en bewegingen de polarisatie tussen ‘wij’ en ‘zij’. In een tijd van groeiende verdeeldheid, doet vredesorganisatie PAX een beroep op de kracht van de verbeelding.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 31-01-2017