Nieuws

 • Loesje workshop Ambassadeursdag 2017

  Hoe zet je mensen met één korte krachtige zin aan het nadenken over vrede? Dat is een hele uitdaging. Omdat het thema van de Vredesweek ‘de kracht van verbeelding’ vraagt om zowel krachtige zinnen als een groot verbeeldingsvermogen, riepen we de hulp in van Loesje.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 07-06-2017
 • PAX Vieren vanaf nu beschikbaar

  PAX viert deze Vredesweek! Speciaal voor de Vredesweek heeft PAX een liturgiekrant ontworpen die ‘PAX Vieren’ heet. De PAX Vieren is samengesteld met een brede redactie van theologen en communicatieadviseurs. In deze krant vind je suggesties voor het inrichten van een viering en ook ideeën voor gebed. We hebben natuurlijk ook aan de kinderen gedacht, voor hen is er een speciale kinderbijlage achterin te vinden. Lees hieronder alvast een kort fragment uit het interview met de jonge dominee Rikko Voorberg van de POP-UP kerk in Amsterdam. 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 24-05-2017
 • De Vredesweek op school

  “Aandachtig strijkt juf Maryam haar hoofddoek glad. Er staan diepe denkrimpels in haar voorhoofd. Ze zit voor haar computer en surft op internet. Vanaf het beeldscherm kijkt een meisje haar aan. Ze draagt een hoofddoek, net als zijzelf. Ja, dat is ze! Dat is Malala! Wat is er veel met dit meisje gebeurd. En wat weet ze nog goed, dat Malala bij haar in de klas zat. Het was een pientere meid, die Malala. Ze wist wat ze wilde. Net als haar vader vond ze, dat alle kinderen recht hadden op onderwijs en naar school moesten kunnen gaan. Meisjes net zo goed als jongens.”

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 23-05-2017
 • Ambassadeursdag 2017: Stel je voor dat je meedoet

  “Vrede, zeg het eens een paar keer hardop: "Vrede." Het klinkt goed, het klinkt vredig, rustig, rustiek. Vrede. soms loop ik te wandelen, bijvoorbeeld in een Duits bos, en dan ligt dat bos er zo ontzettend vredig bij. Niets zo vredig als een Duits bos. Het bos voelt aan als een soort wiedergutmachungsbos. Het lijkt wel alsof alle bomen fluisteren: "Wir schaffen das".” Zo opende Ambassadeur van Vrede Vincent Bijlo de jaarlijkse Ambassadeursdag in Utrecht. Uit het hele land kwamen mensen samen in Utrecht die tijdens de Vredesweek in september in actie willen komen. 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 22-05-2017
 • De kracht van de verbeelding in een posterpakket

  Dit jaar komen vrede en verbeelding samen in de set van vier kleurrijke posters om de Vredesweek aan te kondigen. Deze prikkelende posters bevatten een flinke portie creativiteit en zetten mensen aan tot nadenken. Door de diversiteit in de ontwerpen vallen ze op. Graag delen we met jullie het verhaal achter de posters.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 16-05-2017
 • Doe je mee met de Walk of Peace?

  Na twee succesvolle Walks of Peace in Den Haag (2015) en Enschede (2016) ondersteunt PAX komende Vredesweek lokale groepen die zelf een Walk of Peace organiseren. Van Vlaardingen tot Leeuwarden, samen maken we een krachtig statement. Nu al weten we dat er op zes plaatsen in Nederland een Walk of Peace plaatsvindt. Het zou mooi zijn als dit in de Vredesweek op zoveel mogelijk plekken navolging krijgt en we nodigen andere geïnteresseerden dan ook van harte uit om zich aan te melden bij PAX.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 11-05-2017
 • Op bezoek in IJmuiden: "Vrede is niet moeilijk, de mensen zijn moeilijk"

  Gisteren was PAX op bezoek bij de Ambassade van Vrede in IJmuiden voor een brainstormsessie met verschillende religieuze organisaties. Centrale vraag: Wat kunnen we samen doen in de Vredesweek? Een mooi gezelschap bij elkaar: mensen die verschillen in religie en achtergrond maar die in ieder geval één ding gemeen hebben: ze willen allemaal in actie komen deze Vredesweek. Samen willen ze laten zien dat het anders kan. De Imam van de Turkse Moskee: “Als je echt vrede wil moet je elkaar als mens gaan zien en niet steeds de verschillen blijven benadrukken.”

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 26-04-2017
 • Studenten in actie tijdens de Vredesweek

  Deze Vredesweek versterkt PAX het contact en de samenwerking met studie- en studentenverenigingen. SIB, Studentenvereniging Internationale Betrekkingen, is zo’n vereniging waarmee PAX al een paar jaar samenwerkt. Roos Fountain van PAX sprak met Ruben en Fayrouz van SIB Utrecht over hun plannen voor deze Vredesweek.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 20-04-2017