Nieuws

 • Hallo, ik ben Roos Fountain

  Vanaf maart tot en met de Vredesweek ga ik aan de slag bij PAX als stagiair Vredeweek. Tegelijkertijd ben ik bezig met de master Peace, Trauma & Religion aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vrede is voor mij vanuit mijn studie, maar ook persoonlijk, een belangrijk thema.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 16-03-2017
 • Walk of Peace 2017: Sluit je aan met een eigen wandeling!

  In een tijd van toenemende polarisatie organiseren PAX en de Raad van Kerken al twee jaar op rij een Walk of Peace. Eerst in Den Haag, vorig jaar in Enschede. Een wandeling in de Vredesweek, waarin mensen vanuit verschillende religieuze en niet-religieuze achtergronden elkaar ontmoeten in kerken, moskeeën, scholen en op pleinen. Een wandeling vol oude en nieuwe rituelen die deze plekken en ons met elkaar verbinden. Hiermee hebben we kunnen ervaren én uitdragen dat vrede inspireert en verbindt.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 28-02-2017
 • PAX breidt uit

  PAX groeit: qua vredesprogramma's, partners en resultaten. Voor deze groei zijn ook meer vredeswerkers nodig, zowel in Nederland als in het buitenland.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 02-02-2017
 • Thema Vredesweek: de kracht van verbeelding

  Conflicten tussen mensen spelen niet alleen ver weg, maar zijn dichtbij gekomen. In ons eigen land versterken populistische leiders en bewegingen de polarisatie tussen ‘wij’ en ‘zij’. In een tijd van groeiende verdeeldheid, doet vredesorganisatie PAX een beroep op de kracht van de verbeelding.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 31-01-2017
 • Inter spaces

  Debat in Amterdam: Inter-spaces

  Donderdag 15 december nemen PAX medewerkers Iris Ruijs en Annette Jansen deel aan een forumdiscussie in De Balie in Amsterdam. Tijdens deze discussie wisselen activisten, kunstenaars en wetenschappers ideeën uit over het creëren van nieuwe ruimte voor ontmoetingen tussen 'oude' en 'nieuwe' Europeanen, ofwel: tussen Europese burgers en nieuwkomers (vluchtelingen en migranten).

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 08-12-2016
 • Ambassade Zoetermeer wint Vredesweekprijs 2016

  Het werd een warme en inspirerende terugkombijeenkomst op de koude woensdagavond van 30 november. Ruim veertig mensen van zestien Ambassades van Vrede en verschillende medewerkers van PAX spraken in Utrecht over de Vredesweek, de rol van de vredesbeweging in deze roerige tijden en een mogelijk thema voor 2017. Daarnaast reikte Freek Landmeter, directeur van PAX, de jaarlijkse Vredesweekprijs uit.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 01-12-2016
 • Samen bouwen aan verbinding in Enschede

  Wat een prachtig bericht uit Enschede: vorige week heeft er, in navolging van de Walk of Peace, een bijeenkomst plaatsgevonden met de burgemeester van Enschede en twintig vertegenwoordigers van verschillende religieuze en levensbeschouwelijke bewegingen in de stad. Ontmoeting, gesprek én samen eten waren de ingrediënten van deze ontmoeting. “Ik voel het als mijn opdracht om deze mensen bij elkaar te brengen”, zegt burgemeester Onno van Veldhuizen. “Mijn doel is vrede en verbinding tussen deze mensen.” 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 29-11-2016
 • Bericht uit Syrie: "Dank voor jullie steun"

  Afgelopen Vredesweek vroegen we jullie steun voor ‘Lessen in vrede’ die in Syrië georganiseerd worden. Samen hebben we bijna €5.000 opgehaald. Achmed uit Saraqeb, Lina uit Hassakeh en Bozan uit Kobani zijn zeer dankbaar voor de steun die ze kregen.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 23-11-2016