Nieuws

 • "Ik hoop dat onze Walk of Peace iets teweegbrengt in IJmuiden"

  Dat ‘ontmoeting’ en ‘diversiteit’ centraal moesten staan tijdens de Vredesweek in IJmuiden, stond voor de plaatselijke Ambassade van Vrede als een paal boven water. Maar welke activiteit past daar het beste bij? Na rijp beraad besloot de Ambassade tot het organiseren van een Walk of Peace op zaterdag 23 september, een wandeling vol activiteiten die de ontmoeting stimuleren. Merel van den Hooff van het Apostolisch Genootschap, een van de organisatoren: “Ik hoop dat ik al wandelend met mensen in gesprek raak die ik later nog eens tegenkom, en die dan geen onbekenden meer zijn.”

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 10-08-2017
 • Wandelend door Lochem de wereld beter maken

  De inwoners van Lochem zijn gericht op het vinden van verbinding. Dat stelt Erna Wagenaar van de Ambassade van Vrede uit deze plaats. Het is naar haar mening dan ook geen wonder dat het organiseren van de Walk of Peace met zo’n elf organisaties in de Achterhoekse gemeente geen enkele wanklank kent. “We hebben allemaal als doel mensen samen te brengen die op hun manier de wereld een stukje beter maken.”

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 31-07-2017
 • Film - Een kracht van verbeelding

  Regelmatig krijgt PAX de volgende vraag: Wat zijn geschikte films voor een filmavond tijdens de Vredesweek? Deze vraag beantwoorden we graag.

  Hieronder hebben wij een shortlist samengesteld met 10 verschillende films of documentaires die in onze ogen goed bij het thema van deze Vredesweek passen: de kracht van verbeelding. Het zijn films om over na te denken en over door te praten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een kleine groep in de kerk, in een buurthuis of in de klas.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 27-07-2017
 • Voorbereidingen Vredesweek in volle gang

  Over ruim zeven weken start de 51e Vredesweek (16 t/m 24 september). Dé landelijke actieweek voor vrede waarin duizenden mensen door het hele land in actie komen. Omdat er nu al veel moois te melden is delen we hierbij alvast een paar leuke en bijzondere updates:

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 24-07-2017
 • Walk of Peace Zoetermeer in teken van herdenking vluchtelingen

  In Zoetermeer vindt in 2017 voor de tweede keer de Walk of Peace plaats. In de Zuid-Hollandse gemeente noemen ze het de Walk for Peace, “want we wandelen voor de vrede”, zegt Flip Bakker, een van de organisatoren. Vertegenwoordigers uit de Raad van Kerken, de moslimgemeenschap, de Hindoestaanse-, Joodse-, Bahá’í- en Humanistische gemeenschap doen aan de wandeling mee. Was het vorig jaar nog een beetje zoeken naar de juiste formule, dit jaar wil Flip Bakker het evenement laten groeien. “Het is voor mij de uitdaging om steeds meer mensen deel te laten nemen. Dit doen we door nieuwe elementen toe te voegen. Zo staat de wandeling dit jaar in het teken van herdenking van alle omgekomen vluchtelingen.”

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 20-07-2017
 • Columnwedstrijd: verbeeld de vrede

  Columnwedstrijd: verbeeld de vrede

  Iedereen die in vrede gelooft, kan iets voor vrede doen. Dit vertrouwen staat centraal in de jaarlijkse Vredesweek: een week rond de internationale dag van de vrede (21 september). Van 16 tot 24 september vieren we dit jaar de 51e vredesweek met als thema ‘de kracht van verbeelding'. Als afsluiter van de Vredesweek organiseren we in Amsterdam Manifeest: een cultureel nachtfestival waarmee PAX jongeren wil uitdagen om zich op creatieve manieren uit te spreken over actuele issues en waarmee we hen willen inspireren om zelf ook in actie te komen voor vrede. Deze acties, hoe groot of hoe klein ook, zijn van invloed.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 10-07-2017
 • Wie verdient een prijs?

  Iedereen kan iets voor vrede doen! Dat is onze boodschap tijdens de Vredesweek. Met het uitreiken van vredesprijzen willen we deze Vredesweek mensen in het zonnetje zetten die zich inzetten voor vrede en verbinding. Moedige bruggenbouwers die mensen bij elkaar brengen, die de dialoog aangaan, die drie keer vallen en toch weer opstaan. En hopelijk maken we met deze inspirerende voorbeelden nog meer mensen enthousiast om ook in actie te komen voor vrede. 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 27-06-2017
 • Loesje workshop Ambassadeursdag 2017

  Hoe zet je mensen met één korte krachtige zin aan het nadenken over vrede? Dat is een hele uitdaging. Omdat het thema van de Vredesweek ‘de kracht van verbeelding’ vraagt om zowel krachtige zinnen als een groot verbeeldingsvermogen, riepen we de hulp in van Loesje.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 07-06-2017