< terug naar nieuwsoverzicht

50ste Vredesweek heel betekenisvol

Bericht geplaatst op: 20-09-2016

Met een wandeling langs kerk, moskee en synagoge vatte de opening van de Vredesweek direct een gevoel samen dat velen delen: er is verbinding mogelijk. De Walk of Peace die PAX samen met de Raad van Kerken in Enschede had georganiseerd, leverde afgelopen zondag bijzondere ontmoetingen op. Niet alleen tussen de imam en de Syrisch orthodoxe priester, ook tussen andere mensen met allerlei afkomsten ontstonden mooie gesprekken. Na vier dagen Vredesweek maken we een tussentijdse balans op. Ambassadeur van Vrede Vincent Bijlo: “Wij zetten stappen, stappen voor vrede in vrede. Voor vrede kunnen we nooit genoeg lopen.” Zo werd er in Nijmegen een vredespad geopend in Museumpark Orientalis. Dit pad leidt je langs een aantal prominente wereldburgers die de Nobelprijs voor de Vrede hebben ontvangen. Tijdens de wandeling zijn inspirerende uitspraken te lezen van onder andere Martin Luther King, Desmond Tutu en Malala Yousafzai.

In IJmuiden beleefde de Ambassade van Vrede de vuurdoop met een verhaal van een vluchteling. Volgens de wethouder Robert te Beest biedt de Vredesweek hoop dat er met open en nieuwsgierige blik naar anderen wordt gekeken. In Zoetermeer worden er op basisscholen lessen gegeven over de Vredesweek en maakten klassen hun eigen Vredeskrant. Dit met behulp van de lesbrief die PAX samen met het Centrum voor Levensbeschouwing maakte.

Benieuwd naar meer bijzondere activiteiten deze Vredesweek? Kijk in onze agenda wat er bij jou in de buurt gebeurt. Op Facebook plaatsen we elke dag nieuwe foto’s van verschillende activiteiten die door het hele land georganiseerd worden.

< terug naar nieuwsoverzicht