< terug naar nieuwsoverzicht

Ambassade Zoetermeer wint Vredesweekprijs 2016

01-12-2016

Het werd een warme en inspirerende terugkombijeenkomst op de koude woensdagavond van 30 november. Ruim veertig mensen van zestien Ambassades van Vrede en verschillende medewerkers van PAX spraken in Utrecht over de Vredesweek, de rol van de vredesbeweging in deze roerige tijden en een mogelijk thema voor 2017. Daarnaast reikte Freek Landmeter, directeur van PAX, de jaarlijkse Vredesweekprijs uit.


De Vredesweekprijs ging dit jaar naar een serie van twintig internationale gedichtenposters die de rode draad vormden van het Vredesweekprogramma in Zoetermeer. De vredesgedichten, in oorspronkelijke taal en teken, voorzien van vertaling, waren gedrukt op mooie grote borden. De gedichten waren voor het eerst te zien tijdens de Zoetermeerse Walk of Peace op 17 september.Onder andere de brede samenwerking die door de Ambassade is gezocht tussen verschillende partijen zoals Vluchtelingenwerk, Stichting Piezo en Buurtwerk was een doorslaggevende reden voor de toekenning van de prijs. Hierdoor werd een bredere groep mensen in de samenleving betrokken en bereikt, zoals bijvoorbeeld jongeren. Daarnaast waardeerde de jury het originele idee om internationale gedichten als rode draad te nemen tijdens het hele programma en deze te drukken op grote borden, waardoor mensen werden geprikkeld om zelf na te denken en met elkaar in gesprek te gaan. Tot slot roemt jury de grote zichtbaarheid die werd gecreëerd doordat de Ambassade een groot led bord wist te regelen boven de A12 bij Zoetermeer. Ambassade Zoetermeer ontving een geldbedrag van 250 euro, te besteden aan de Vredesweek van 2017.

De Ambassade van Vrede Zoetermeer is een initiatief van het InterLevensbeschouwelijk Overleg in Zoetermeer (Iloz). Dit is een open platform van kerken, moslimorganisaties, de joodse-, baha’i en hindoegemeenschappen, en het Humanistisch Verbond in Zoetermeer.

< terug naar nieuwsoverzicht