< terug naar nieuwsoverzicht

Bericht uit Syrie: "Dank voor jullie steun"

Bericht geplaatst op: 23-11-2016

Afgelopen Vredesweek vroegen we jullie steun voor ‘Lessen in vrede’ die in Syrië georganiseerd worden. Samen hebben we bijna €5.000 opgehaald. Achmed uit Saraqeb, Lina uit Hassakeh en Bozan uit Kobani zijn zeer dankbaar voor de steun die ze kregen.


Achmed in SaraqebAchmed vertelt dat ze met de steun uit Nederland de activiteiten voor hun jongerengroep hebben kunnen hervatten. De plek waar ze altijd samen kwamen is opgeknapt en zolang het rustig blijft en er geen bombardementen zijn, organiseren ze verschillende culturele en sportieve activiteiten voor tientallen kinderen en jongeren. Dit helpt hen bij hun traumaverwerking.
Ook Lina pakt de draad weer op en ze zit vol ideeën en energie voor nieuwe activiteiten. In Hassakeh zette Lina samen met anderen een centrum op waar iedereen welkom is: Koerden, Arabieren, moslims, christenen en yezidi’s. Ze laat weten dat ze de steun en solidariteit uit Nederland enorm waardeert.
 

Bozan uit Kobani vertelde ons het volgende: “Het vredescentrum draait op volle kracht. Dit jaar hebben we weer de Internationale dag van de Vrede kunnen vieren met een festival in het park. Hier konden kinderen tekeningen maken, er werd theater opgevoerd en er waren verschillende sportactiviteiten. Dit is mede gelukt door de steun uit Nederland.”

Klik hier voor een filmpje van het vredescentrum in Kobani.


Deze positieve en mooie berichten van Achmed, Lina, Bozan worden overschaduwd door de afschuwelijke bombardementen op Aleppo en andere belegerde gebieden in Syrië. De inwoners van de stad voelen zich bang en machteloos. Onze vrienden in Syrië smeken ons hen niet te vergeten. Voor hen komt PAX in actie: Kijk niet weg maar leef mee met de Syrische bevolking: ontsteek een kaars of deel een boodschap van hoop. Doe je mee? Klik dan hier.

 

< terug naar nieuwsoverzicht