< terug naar nieuwsoverzicht

De Week van de Nieuwe Tilburgers

Bericht geplaatst op: 12-10-2016

Van 16 oktober tot en met 23 oktober vindt in Tilburg ‘de Week van de Nieuwe Tilburgers’ plaats. Deze week wordt onder andere georganiseerd door Ambassade van Vrede Tilburg (Petrus en Pauluskerk) en verschillende Tilburgse religieuze organisaties en gemeenschappen. Met dit mooie initiatief willen de organisatoren de Tilburgse bevolking informeren over de situatie van vluchtelingen in de stad en meewerken aan een goede en gastvrije opvang.


Deze week die in het teken staat van nieuwe Tilburgers is een concrete uitwerking van de slotverklaring die door aanwezigen is ondertekend op de Religieuze Top van 24 mei over tolerantie en betrokkenheid in Tilburg. Er is bewust gekozen voor de naam ‘Nieuwe Tilburgers’, omdat veel mensen die in Tilburg opgevangen worden statushouders zijn. Hun leven staat dus niet langer in het teken van de vlucht uit hun vaderland, maar juist in het vinden van een plekje in onze Nederlandse samenleving.

Er is een mooi en divers programma samengesteld met elke dag verschillende activiteiten. Zo vertelt Mette Buiting, medewerker van VluchtelingenWerk, op dinsdag 18 oktober over de ervaringen van vluchtelingenkinderen: ‘Nederland door de ogen van een vluchtelingenkind’. De Liberaal Joodse Gemeente draait op donderdag 20 oktober de indringende documentaire ‘Paperclips’ en op vrijdag 20 oktober bezingt het Muze-koor a capella de verhalen van vluchtelingen.

Wat doet de ambassade Tilburg verder?
De Ambassade van Vrede Tilburg speelt een actieve rol in het lokale vluchtelingenvraagstuk. Zo nemen ze deel aan het initiatief Ruimhartig Tilburg, een samenwerkingsverband tussen de gemeente, geloofsgemeenschappen en de vrijwilligerscentrale. Dit initiatief is opgericht is om vluchtelingen een warm welkom te bieden. Daarnaast is de ambassade betrokken bij het Religieus Beraad Tilburg, een overlegorgaan tussen de Tilburgse wethouder en geloofsgemeenschappen in Tilburg, daarvan maken ook diverse moskeeën onderdeel uit.

Benieuwd naar het volledige programma van de Week van de Nieuwe Tilburgers? Je kunt het hier lezen. 

< terug naar nieuwsoverzicht