< terug naar nieuwsoverzicht

En de winnaar van de Cartoon Contest is...

17-06-2021

Ieder jaar maakt de welbekende Len Munnik een cartoon voor de Vredesweek. Voor de invulling van de andere poster organiseerden we een Cartoon Contest met de vraag om jouw verbeelding van het Vredesweekthema in te sturen. De inzending van Roos Vervelde is uitgekozen en vanaf nu bestelbaar in onze webshop.  


Roos

Roos was geïnspireerd door de spoken-word ‘The Hill We Climb’ van Amanda Gorman, gegeven tijdens de inauguratie van Joe Biden en Kamala Harris. “Ik had het gedicht eerder al geanalyseerd en ik wilde niet iets heel clichés maken, maar vooral iets wat heel vrolijk en hoopvol eruit ziet.” Het thema zag ze voor zich als een reis naar inclusie en vrede: “een reis die we samen maken.”

‘There’s always light. If only we are brave enough to see it. If only we are brave enough to be it’ - Amanda Gorman, The hill we climb.

Roos Vervelde (1998) is een studente aan de Universiteit van Utrecht waar ze Science Education and Communication studeert. Ze heeft ook veel interesse in beeldende kunst en is daarnaast illustrator bij het journalistiek platform Red Pers. Op Instagram is zij te vinden als @roos_richtingloos.

Roos heeft €100 gewonnen en haar poster is te bestellen in de webshop samen met de poster van Len Munnik. De andere twee winnaars zijn Lisa Stumpel en Amber Hattar. PAX bedankt iedereen die heeft meegedaan voor hun inzet en creativiteit.

Download

< terug naar nieuwsoverzicht