< terug naar nieuwsoverzicht

Even voorstellen: Madelon Grant

Bericht geplaatst op: 04-09-2017

Mijn naam is Madelon Grant. Vanaf september mag ik bij PAX aan de slag als Coördinator van de Ambassades van Vrede. Bij deze stel ik mezelf graag voor!


Zoals mijn naam verraadt heb ik een Engelse vader en een Nederlandse moeder; toen ik vijf jaar oud was zijn we naar Nederland gekomen. Nadat ik in Leiden Religiestudies heb afgerond, ben ik uiteindelijk bij SKIN-Rotterdam terecht gekomen. Dit is een koepelorganisatie van 68 internationale en migrantenkerken in Rotterdam. 


Bij SKIN Rotterdam heb ik veel ervaring opgedaan met actuele maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van integratievraagstukken, en de rol van lokale (kerk)gemeenschappen in een multiculturele en multireligieuze samenleving. Ik heb met name kerken ondersteund om hun zichtbaarheid te vergroten in de samenleving, en hen geholpen om meer verbindingen te bouwen tussen de kerken enerzijds, en het maatschappelijke en politieke veld anderzijds. 

PAX spreekt mij om verschillende redenen erg aan. Ik ben altijd al internationaal georiënteerd geweest: zo heb ik na de middelbare school een jaar vrijwilligerswerk in de Filipijnen gedaan op het gebied van arbeidsmigratie. Deze en latere ervaringen, bijvoorbeeld mijn contacten met vluchtelingengemeenschappen in Nederland, hebben mij overtuigd dat het thema vrede alle mensen ten diepste raakt, op individueel en op collectief niveau. Bij SKIN-Rotterdam heb ik daarom bijvoorbeeld ook een cursus Harmonie & Conflict voor de achterban georganiseerd. 

Samenwerking met lokale gemeenschappen en groepen is iets wat me bijzonder aanspreekt. Ik geloof namelijk, dat sociale veranderingen vooral kans van slagen hebben als zij op lokaal niveau draagvlak hebben. Ik hoop ook in mijn nieuwe functie bij PAX een bijdrage te leveren aan de kernboodschap van vrede en verbinding, lokaal en wereldwijd. De komende tijd zal ik de lokale Ambassades van Vrede en andere partnerorganisaties nog beter leren kennen, en ik zie daarin uit naar een prettige samenwerking!

< terug naar nieuwsoverzicht