< terug naar nieuwsoverzicht

PAX Duif voor moedige bruggenbouwers

Bericht geplaatst op: 23-08-2017

Oorlogstaal van Trump en Kim Jong-Un, enorme aantallen oorlogsvluchtelingen, terreuraanslagen in Barcelona, Istanbul en Manchester: vrede lijkt vaak ver te zoeken. Angst, geweld en polarisatie domineren het nieuws, terwijl de vele mensen in Nederland die zich inzetten voor vrede, verbinding en wederzijds begrip vaak onopgemerkt blijven. Juist hen zet vredesbeweging PAX tijdens de Vredesweek in het zonnetje.


PAX reikt dit jaar voor het eerst de PAX Duif uit aan verschillende moedige bruggenbouwers die mensen bij elkaar brengen, die de dialoog aangaan, die drie keer vallen en toch weer opstaan. Mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor vrede, ver weg of juist heel dichtbij.

Breng je stem uit
Een aantal van deze vredesinitiatieven maken bovendien kans op een extra aanmoediging van 1000 euro. Vanaf eind augustus kun je kennismaken met de kanshebbers en stemmen op het vredesproject dat volgens jou een extra aanmoediging kan gebruiken via www.paxvoorvrede.nl/duif. Stemmen kan tot en met 20 september.
Internationale Dag van de Vrede
Tijdens de Vredesweek toert PAX het land door om de PAX Duif uit te reiken aan lokale vredesinitiatieven. Op de Internationale Dag van de Vrede op 21 september worden in het mediacafé op het Westergasterrein in Amsterdam meerdere PAX Duiven tegelijkertijd uitgereikt. Ook maakt PAX dan bekend wie het bedrag van 1000 euro ontvangt.

 

< terug naar nieuwsoverzicht