< terug naar nieuwsoverzicht

Walk of Peace 2017: Sluit je aan met een eigen wandeling!

28-02-2017

In een tijd van toenemende polarisatie organiseren PAX en de Raad van Kerken al twee jaar op rij een Walk of Peace. Eerst in Den Haag, vorig jaar in Enschede. Een wandeling in de Vredesweek, waarin mensen vanuit verschillende religieuze en niet-religieuze achtergronden elkaar ontmoeten in kerken, moskeeën, scholen en op pleinen. Een wandeling vol oude en nieuwe rituelen die deze plekken en ons met elkaar verbinden. Hiermee hebben we kunnen ervaren én uitdragen dat vrede inspireert en verbindt.


2698


Wat zou het mooi zijn, als tijdens de Vredesweek 2017 er op nog meer plekken in het land een Walk of Peace georganiseerd wordt! Verbonden met elkaar, maar op verschillende plekken in het land laten we zo zien wat vrede voor ons betekent en hoe de weg naar vrede eruit ziet. Ieder met onze eigen beelden, onze eigen hoop, ieder verschillend, maar samen op weg. Met als resultaat mooie ontmoetingen en zelfs duurzame verbindingen tussen verschillende religieuze en seculiere groepen in jullie buurt.

In het afgelopen jaar zagen we al op meerdere plaatsen mensen in de benen komen voor een eigen Walk of Peace. Een ontwikkeling die PAX in 2017 verder wil ondersteunen en daarom zetten we in op zoveel mogelijk lokale vredeswandelingen in plaats van één grote nationale Walk of Peace.

Interesse?
Wil je met jullie Ambassade van Vrede, organisatie, lokale groep, etc. ook een Walk of Peace organiseren in jullie eigen buurt? Neem dan contact op met vredesweek[@]paxvoorvrede.nl.


Een impressie van de landelijke WoP 2016 vind je op: www.walkofpeace.net

< terug naar nieuwsoverzicht