Nieuws

 • Steun deze Vredesweek het geweldloos verzet

  Tijdens de Vredesweek wordt er gewandeld, gevierd, geluisterd, gepraat en…gedoneerd. In veel kerken zijn er speciale vredescollectes, trouwe donateurs van PAX dragen een extra steentje bij en ook het Hilversumse café Flinders kondigde aan de dagwinst van aanstaande vrijdag te doneren. Onder andere door deze bijdragen kan PAX lokale initiatieven in conflictgebieden steunen die daar tegen te stroom in verschillende groepen mensen met elkaar in contact brengen. Zoals het project van de Oekraïense Olena Hantsyak.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 19-09-2017
 • Vredesweek in beeld

  Deze week staat Nederland in het teken van vrede. We zijn inmiddels twee dagen onderweg en de eerste foto's van Walks of Peace, ontmoetingsavonden, lezingen, exposities en College Tours komen binnen. 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 18-09-2017
 • Vredesweek gaat bijna van start: ook bij jou in de buurt

  Aanstaande zaterdag is het zover: de Vredesweek barst los. Ook bij jou in de buurt worden er activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld door onze 75 Ambassades van Vrede. Samen laten we zien dat vrede mogelijk is. Dat de kracht van verbeelding ons en anderen in beweging brengt. Laat je verrassen door colleges, theater, debatten, markten, vieringen, fietstochten en feesten. Hieronder delen we een paar bijzondere activiteiten. Kijk voor het hele programma in de online agenda.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 14-09-2017
 • PAX zet vredesprojecten in het zonnetje tijdens Vredesweek

  Een Eritrese Amsterdammer die zich inzet voor zijn landgenoten in Nederland, een Haagse kunstenaar die een vreedzaam schaakspel ontwierp en Helmondse docente die vluchtelingen uitnodigde in haar klas. Drie voorbeelden van in totaal 23 mensen die komende Vredesweek de PAX Duif ontvangen voor hun inzet voor vrede. PAX toert vanaf aanstaande donderdag tot en met het einde van de Vredesweek het land door om deze blijk van waardering uit te reiken. 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 12-09-2017
 • Blog: Achter de schermen bij de Vredesweek

  Van interviewen tot tasjes inpakken: dé landelijke actieweek voor vrede vergt een enorme voorbereiding. Als stagiaire bij het Vredesweekteam ben ik daar samen met mijn collega’s al wekenlang iedere dag mee bezig. Geen dag is hetzelfde, op één ding na: hectisch is het altijd.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 10-09-2017
 • Even voorstellen: Madelon Grant

  Mijn naam is Madelon Grant. Vanaf september mag ik bij PAX aan de slag als Coördinator van de Ambassades van Vrede. Bij deze stel ik mezelf graag voor!

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 04-09-2017
 • Vredeswandeling in Hilversum als bijdrage aan verdraagzaamheid

  Ook in Hilversum vindt tijdens de Vredesweek een Walk of Peace plaats. De Noord-Hollandse gemeente heeft genoeg symbolische plekken waar tijdens de wandeling de link met vrede kan worden gelegd. Teveel zelfs om deze allemaal tijdens de Walk of Peace aan te doen. Met het aanbieden van de wandeling wil Hilversum mensen de mogelijkheid bieden iets voor vrede te doen en zorgen voor meer verdraagzaamheid binnen haar gemeentegrenzen.

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 31-08-2017
 • Aankondiging: vredesweekspot op TV

  “Rihoewaa” “Tsjong-Tsjik-Tu-A” “Gezuk, dat wordt hem.” Zo maar een paar antwoorden op de vraag: wat is een nieuw woord voor vrede? 

  Lees verder >

  Bericht geplaatst op: 30-08-2017