Walk of Peace

De Walk of Peace is een wandeling van en voor vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar kunnen oplopen.PAX organiseerde in 2015 samen met de Raad van Kerken de eerste Walk of Peace in Nederland. Sindsdien stimuleren we de organisatie van lokale Walks of Peace en zijn er inmiddels al meer dan honderd edities georganiseerd door het hele land.

Met de Walk of Peace laten we zien hoe ontmoeting en verbinding het begin kan zijn voor een vreedzame en rechtvaardige samenleving. Zelf een Walk of Peace organiseren is een feest van ontmoeting en biedt, ook na afloop, unieke kansen op (nieuwe) samenwerking.

Wil je zelf aan de slag gaan?
In de Vredesweekwebshop vind je een handleiding en ander materiaal dat je kunt gebruiken. In de webshop van de Raad van Kerken kun je de buttons bestellen met het logo van de Pelgrimage van Gerechtigheid en Vrede.

N.B. PAX en de Raad van Kerken in Nederland raden aan om de richtlijnen van het RIVM te volgen bij het organiseren van een Walk of Peace.  

PAX was in 2021 aanwezig bij de Walk of Peace in Zwolle op zaterdag 18 september. Klik hier voor meer details over het programma.