College Tour

Wil je samen met je studievereniging of andere jongerenorganisatie meer te weten komen over (inter)nationale vraagstukken, zoals bijvoorbeeld de gevaren van het huidige kernwapenbeleid? Organiseer dan een lezing of een masterclass met een van onze sprekers!
De wereld staat niet stil en met de constante stroom aan informatie is het soms lastig om door de bomen het bos nog te zien. De PAX sprekers kunnen dankzij hun brede ervaring en kennis in vredeswerk niet alleen dingen ophelderen maar zijn er ook om over lastige onderwerpen in te gesprek gaan, bijvoorbeeld over de toenemende polarisatie in Nederland.

Studenten in discussie tijdens een College Tour in Utrecht


PAX zet zich al jaren in om bij te dragen aan vrede in (post) conflictgebieden. Niet alleen werken we samen met vredesactivisten in conflictgebieden, maar ook lokaal ondernemen we actie. Zo vragen we in Nederland om politieke en publieke aandacht voor conflictsituaties in de wereld.
Door middel van de College Tour krijgen studenten de kans om meer te weten te komen over wat hen bezighoudt. Afgelopen jaar hebben deze evenementen al veel studenten en jongeren kunnen inspireren. Niet alleen vonden er lezingen plaats over onderwerpen zoals Syrië, vredesactivisme in het Midden-Oosten en killer robots, maar ook over de praktische ervaringen van PAX als NGO. Verder zijn het niet alleen de studenten die wat hebben aan de College Tours, de inspiratie werkt twee kanten op. Zo vertelt een van de sprekers over het enthousiasme van de studenten en hoe ze vaak al het een en ander weten over de onderwerpen. De soms moeilijke vragen die gesteld worden dagen hem uit om ook weer verder te denken en leiden aansluitend vaak tot levendige en interessante discussies.
Lijkt het je wat? De sprekersbank bied een overzicht van alle beschikbare sprekers en de onderwerpen waar ze gespecialiseerd in zijn. Neem contact met ons op en de medewerkers van PAX komen graag naar je toe, het enige wat je hoeft te doen is een datum, publiek (minimaal 25) en locatie regelen!