Walk of Peace

De Walk of Peace is een wandeling van en voor vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen.


“Ik zou het heel mooi vinden om in gesprek te raken met iemand die ik anders niet zo snel zou ontmoeten, en die later als ik hem of haar in de supermarkt tegen het lijf loop, geen onbekende meer is.” – Merel van Hooff, Walk of Peace IJmuiden 2017

Veel mensen verlangen naar ontmoeting. Verbinding met de ander, die vaak een vreemde blijft. Wat ons bindt is het verlangen naar vrede, verdraagzaamheid. Prettig met elkaar samenleven. Respect voor elkaars gewoonten en ideeën. Daarom lopen we samen de Walk of Peace.

De Walk of Peace opent deuren. Bijvoorbeeld naar gebedshuizen, buurthuizen en monumenten, maar ook naar andere mensen en nieuwe ontmoetingen.

De Walk of Peace inspireert: we verbinden ons met elkaar in de buurt, maar ook met mensen waar ter wereld ook die leven met geweld. We laten zien dat vrede mogelijk is, gewoon door het te doen.

De ander is niet langer een vreemde meer, maar iemand waarmee we al wandelend in gesprek raakten – en met wie we meer delen dan we dachten.

Tijdens de Walk of Peace zetten we al wandelend een stap op weg naar vrede. Doe je mee?

Sluit je ook aan!

In 2019 werd er al op meer dan veertig plekken in Nederland een Walk of Peace georganiseerd. Een ontwikkeling die PAX verder wil ondersteunen met materialen, ideeën en landelijke ondersteuning. Hoe meer plaatsen meedoen, hoe mooier: op al die plekken in ons land lopen we samen op en laten we gezamenlijk een krachtig geluid horen.Wil je ook een Walk of Peace organiseren? PAX heeft een hiervoor een handleiding ontwikkeld.